Schilderen

Schilderen wordt gebruikt voor diverse zaken: bescherming, decoratie en/of signalering.

Bescherming
Of het nou om binnen of buiten schilderen gaat: met verf beschermen we de ondergrond tegen allerlei invloeden van buiten af zoals zon, water en chemicaliën.

Decoractie
Het woord ‘schilderen’ komt van het woord ‘schild’. Vroeger toen er schilden door ridders werden gebruikt ter bescherming, werden die schilden op zo’n manier versierd, dat je kon zien wie er onder dat harnas zat.
Schilderen werd hier gebruikt om te decoreren, dingen mooier te maken, te laten zien wat je status was.

Signalering
Met verf kunnen we ook zaken extra aandacht geven zodat ze duidelijk laten zien wat hun functie is. Zoals bijvoorbeeld gasleidingen in een huis die we geel schilderen. Of een lage doorgang die we voorzien van zwart met gele strepen.

 

In onze dagelijkse praktijk gaat het het meest om bescherming en decoratie. En vaak ook een combinatie van die twee, want waarom zou je als je iets beschermd met verf het niet meteen een mooie kleur en uitstraling geven.

Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmaterialen en met vakmannen. Zij weten bij iedere klus welke materialen en technieken het beste gebruikt kunnen worden voor het gewenste resultaat. Uiteraard in overleg met u, en volgens de juiste (arbo) regels en eisen.

De kwaliteit van het werk staat uiteraard altijd voorop.